Info voor bedrijven

Gezondheid in bedrijven

Duurzame inzetbaarheid, gezondheid, vitaliteit

De juiste mensen binnen krijgen en binnen houden is één van de kritische succesfactoren voor de continuïteit en kwaliteit van een organisatie. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt.

Als medewerkers het naar hun zin hebben en prettig kunnen werken, halen ze het beste uit zichzelf en blijven ze gezond en geïnspireerd.

En dat is hard nodig. Ten slotte moet iedereen steeds langer doorwerken, nu de AOW leeftijd steeds verder opschuift.

Een bedrijf of organisatie kan veel doen om een goede sfeer en cultuur te creëren, van maatregelen op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, tot stijl van leidinggeven, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteitsprogramma’s.

Ziekteverzuim kost nu eenmaal veel geld, en voorkomen is beter dan genezen. Medewerkers met een burn-out zijn momenteel helaas geen uitzondering meer.

Veel werkgevers stimuleren hun medewerkers om gezond te leven en te bewegen door faciliteiten aan te bieden, zoals Yoga op het werk.

Yoga op het werk

Waarom Yoga op het werk? Yoga heeft veel te bieden. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op het gebied van geestelijk welzijn. Medewerkers zijn meer ontspannen, productief, creatief. Voelen zich beter en waarderen het dat hun werkgever dit voor hen organiseert en betaalt. Als de werkgever de lessen faciliteert, zijn medewerkers ook eerder geneigd hieraan deel te nemen.

Door een yogales aansluitend aan de werkdag te organiseren, hoeven medewerkers niet ver te reizen en gaan ze na een werkdag ontspannen naar huis. De lessen kunnen ook voorafgaand aan de werkdag of in de pauze georganiseerd worden.

Er is niet veel meer voor nodig dan een ruimte die rustig, licht, ruim en schoon is en waar een aantal yogamatjes neergelegd kan worden.
Ook oefeningen die achter het bureau gedaan kunnen worden, op een stoel, om tussentijds te ontspannen, kunnen in de les opgenomen worden.

Ademtherapie

Ademtherapie wordt 1 op 1 gegeven. Hiervoor is alleen een ruimte nodig waar we rustig en ongestoord kunnen oefenen.

Persoonlijke begeleiding en coaching en teamcoaching

Ik ben gecertificeerd practioner in de methode van Insights Discovery. Aan de hand van een online vragenlijst kan een persoonlijk profiel gemaakt worden, waarmee men inzicht krijgt in zichzelf en anderen. Het is een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren, zowel voor individuen als voor teams. Deze methode kan ingezet worden in het kader van persoonlijke ontwikkeling of bij problemen op het werk. Naast persoonlijke coaching kan deze methode ook ingezet worden voor teamcoaching in het kader van teambuilding en teamontwikkeling.

 

Goed werkgeverschap begint met investeren in mensen en is één van de belangrijkste voorwaarden voor werkgeluk

Contact opnemen

Na het invullen van uw gegevens  zal ik zo snel mogelijk contact met u opnemen.

nl_NLDutch