Yogalessen

De eenheid van lichaam en bewustzijn

Ik geef ik yogalessen voor ontspanning en vitaliteit, zowel individueel als groepslessen voor particulieren en bedrijven op diverse locaties. 

In Oud-Beijerland geef ik les op onderstaande locaties:

  • Hatha Yoga in Sportcentrum De Boogerd op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur en op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Kosten zijn € 34,00 per maand of € 12,50 voor een losse les;
  • Bedrijfsyoga bij Tiofarma op donderdagavond van 17.30 tot 18.30 uur;
  • Stoelyoga in Zorgcentrum De Open Waard op vrijdagochtend van 10.45 tot 11.45 uur. Kosten zijn € 9,00 per les.

In overleg kan er ook op andere locaties les gegeven worden.

Ik ben opgeleid bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Saswitha is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland en tevens de grootste van alle yogaopleidingen die erkend zijn door de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

Saswitha Yoga is een vorm van Hatha Yoga, die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. De adem “draagt” de beweging en bundelt de aandacht.

Daarnaast ben ik gecertificeerd voor het geven van stoelyogalessen via Stoelyoga Nederland en Vlaanderen.

Yogalessen

Yoga werkt niet alleen door op lichamelijk niveau, maar heeft ook effect op je geestelijk welzijn. Het is een manier te ontspannen, je aandacht naar binnen te richten, (weer) tot jezelf te komen en in contact te komen met je lichaam en je gevoel en om jezelf “van binnenuit” te ervaren.

Yoga helpt je de weg te vinden naar inzicht in jezelf. Door yoga word je je bewust van wie je werkelijk bent en wat bij je past en wat niet bij je past.

Yoga is voor iedereen te beoefenen, zolang je uitgaat van je eigen (fysieke) mogelijkheden en deze ook respecteert.

Ontspanningsoefeningen

Een yogales bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen en wordt afgesloten met een (liggende) eindontspanning. We doen oefeningen om alle  bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten aan bod te laten komen. De oefeningen variëren van `subtiel´ tot ´uitdagend´ en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds gaan we op zoek naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. Ook ontspannings- en ademoefeningen maken onderdeel uit van de les.

nl_NLDutch