Yogalessen

De eenheid van lichaam en bewustzijn

Ik geef ik yogalessen voor ontspanning en vitaliteit, zowel individueel als groepslessen voor particulieren en bedrijven op diverse locaties. 

In Oud-Beijerland geef ik les op onderstaande locaties:

  • In sportcentrum De Boogerd: 
  • Maandag van 09.30 tot 10.30 uur Bewust bewegen voor ouderen;
  • Maandag van 19.00 tot 20.00 uur Hatha Yoga;
  • Lesgeld € 36,00 per maand of € 13,00 voor een losse les;
  • Donderdag Bedrijfsyoga bij Tiofarma 17.30 tot 18.30 uur;
  • Vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur Stoelyoga in Zorgcentrum De Open Waard. Lesgeld € 10,00 per les.
  • In overleg kan er ook op andere locaties les gegeven worden. 

Ik ben opgeleid bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Saswitha is de oudste yogadocentenopleiding van Nederland en tevens de grootste van alle yogaopleidingen die erkend zijn door de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

Saswitha Yoga is een vorm van Hatha Yoga, die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. De adem “draagt” de beweging en bundelt de aandacht.

Daarnaast ben ik gecertificeerd voor het geven van stoelyogalessen via Stoelyoga Nederland en Vlaanderen.

Yogalessen

Ontspanningsoefeningen

Een yogales bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen en wordt afgesloten met een (liggende) eindontspanning. We doen oefeningen om alle  bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten aan bod te laten komen. De oefeningen variëren van `subtiel´ tot ´uitdagend´ en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds gaan we op zoek naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. Ook ontspannings- en ademoefeningen maken onderdeel uit van de les.

nl_NLDutch